Vacature

Vacature: TI-NL zoekt een Project- en Bureaucoördinator (32 uur)

Lotte RooijendijkAbout Us, Algemeen, Feature, Organisatie, Vacature

Amsterdam, 19 januari 2024 – Transparency International Nederland (TI-NL) heeft een nieuwe vacature en is op korte termijn op zoek naar een zelfstandige, ambitieuze en flexibele Project- en Bureaucoördinator die ervaring heeft met een effectieve inrichting en uitvoering van de organisatorische processen en het ondersteunen van de juiste mensen om de klus te klaren.

 • Sluitingsdatum: 25 februari 2024 
 • Startdatum: in overleg maar liefst zo snel mogelijk 
 • Duur: een jaarcontract met intentie tot verlenging 
 • Uren: 32 uur per week 
 • Locatie: hybride met fijne werkplek in het Koninklijk Instituut voor de Tropen, Amsterdam

TI-NL is de Nederlandse afdeling van Transparency International (TI), een internationale niet-gouvernementele organisatie (NGO) die als taak heeft wereldwijd corruptie te bestrijden. TI-NL richt zich op een wereld waarin de overheidsdiensten, de politieke wereld, het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld en burgers vrij van corruptie zijn. Hierbij wordt sterk gekeken naar verbetering van integriteit, transparantie en verantwoording in de Nederlandse samenleving.

Het bureau

Het bureau is verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de activiteiten van TI-NL. In samenwerking met het bestuur en commissies worden jaarlijks plannen en nieuwe initiatieven ontwikkeld en de juiste partners betrokken die deze financieel en inhoudelijk mede mogelijk maken. Het bureau zorgt momenteel ook voor de werving van de deelnemers voor de Integrity School. Daarnaast draagt het bureau zorg voor de externe positionering, communicatie en professionalisering van TI-NL. Tenslotte verbindt het bureau alle partijen die betrokken zijn bij TI-NL om de impact van de vereniging te vergroten. Het bureau bestaat momenteel uit vier teamleden en werkt nauw samen met bestuursleden, partners en vrijwilligers.

De Integrity School

De Integrity School van Transparency International Nederland heeft tot doel om iedereen in Nederland de bewustwording, kennis en technieken te bieden die nodig zijn om bij te dragen aan een integer Nederland, vrij van corruptie en machtsmisbruik. De Integrity School biedt trainingen aan op het gebied van integriteit, psychologische veiligheid, anti-corruptie en transparantie op alle niveaus, van basisschool tot directiekamer en van werkvloer tot Senaat. Deze trainingen worden zowel digitaal als in-person gegeven. Het cursusaanbod is volop in ontwikkeling om goed aan te sluiten bij de actuele behoeften van uiteenlopende doelgroepen en wordt in nauwe samenwerking met partners ontwikkeld en verzorgd.

Vacature

Ga jij als onze Project- en Bureaucoördinator de strijd aan tegen corruptie en wil je je inzetten voor verbetering van integriteit, transparantie en verantwoording? Wij zijn op zoek naar iemand die net zo gelooft in onze missie als wij. Iemand die gemotiveerd is om ervoor te zorgen dat iedere euro die geworven wordt, zo goed mogelijk besteed wordt om deze doelen dichterbij te brengen.

Je bent als Bureaucoördinator de rechterhand van het management en de spin in het web van Transparency International Nederland. Je bent verantwoordelijk voor een effectieve inrichting en uitvoering van de organisatorische processen. In deze coördinerende rol vorm je de brug tussen de directeur, de project/programmamanagers en (indirect) het bestuur. Je coördineert de dagelijkse bureauwerkzaamheden, plant en organiseert activiteiten, ondersteunt het team waar nodig, zorgt voor een up-to-date CRM-systeem en je bent de aanjager voor de afhandeling van taken door het team. Je coördineert onze communicatie uitingen inclusief de website, nieuwbrieven en op social media, onderhoudt ons netwerk met leden en samenwerkingspartners, en zorgt dat degenen die ons werk mogelijk maken op tijd over de juiste informatie en rapportages beschikken. Je stelt (financiële) jaarplannen, jaarverslagen, jaarrekeningen en (financiële) rapportages op. Je ondersteunt onze ledencommissies, met de nadruk op de Commissie Business Integrity. Deze commissie werft en behoudt de leden van het Business Integrity Forum, de private sector partners van TI-NL.

Deze betekenisvolle functie is tweeledig. Naast het bovenstaande, ben je in deze rol ook de projectcoördinator voor ons project ‘Integrity School’ (gefinancierd door het Gieskes Strijbis Fonds met een subsidie voor 3 jaar) en het aanspreekpunt voor onze klanten, trainers en samenwerkingspartners. Het project Integrity School heeft in 2023 een vliegende start gemaakt en moet in de komende twee jaar verder worden uitgebouwd in samenwerking met strategische partners. Je hebt daarvoor een flexibele, hands-on en resultaat- en actiegerichte mentaliteit die bijdraagt aan de missie en de visie van TI-NL.

Functie-eisen 

 • Een relevante opleiding op HBO- of WO-niveau. 
 • Tenminste drie jaar ervaring in een coördinerende rol, bij voorkeur bij een NGO of vergelijkbare organisatie. 
 • Ervaring met het werken met verschillende stakeholders is een pré. 
 • Sterke schrijfvaardigheid en ervaring met het opstellen van rapportages. 
 • Kennis van budgetteren en het financieel monitoren van de organisatie. 
 • Goede (interculturele) communicatie- en organisatievaardigheden. 
 • Uitstekende taal- en schrijfvaardigheid en presentatietechniek in het Nederlands en het Engels. 

 Competenties 

 • Zelfstandigheid; in staat om proactief taken op te pakken en initiatief tonen, doelen te stellen en daaraan inhoud te geven. 
 • Je houdt het overzicht en je bent nauwkeurig in de uitwerking; je benadert zaken praktisch, positief en rationeel. Je bent stressbestendig, planmatig, systematisch en kunt efficiënt werken onder tijdsdruk. 
 • Team player; je bent flexibel en betrekt anderen actief en op constructieve wijze. Je springt in waar nodig.  
 • Anticiperen; snel van begrip op inhoud en programma’s, legt gemakkelijk verbanden.  
 • Je volgt de actualiteit en hebt een brede interesse in politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. 
 • Idealistisch; je gelooft in de missie van TI-NL en je wilt een maatschappelijk belang dienen.

Aanbod

 • Veelzijdige functie bij een wereldwijd opererende NGO. 
 • Een dynamische en hybride werkomgeving met een fijne werkplek in het Tropeninstituut in Amsterdam. 
 • De kans om een directe en concrete bijdrage te leveren aan het bestrijden van corruptie en het bevorderen van integriteit, transparantie en verantwoording voor verschillende doelgroepen. 
 • Met het uitbouwen van het project ‘Integrity School’ duurzame maatschappelijke impact realiseren. 
 • Een betrokken team van collega’s en leden met een gedeelde passie en missie. 
 • Samenwerking met een breed netwerk van partners in de private en publieke sector, media en het onderwijs. 
 • Veel verantwoordelijkheid. 
 • Contract van 12 maanden voor 32 uur, met intentie tot verlenging.
 • Een salarisindicatie van €3.200 (bruto o.b.v. 32 uur per week en afhankelijk van je werkervaring). 

Spreekt deze vacature je aan en wil je met een gemotiveerd team aan de slag om bij te dragen aan een verbetering van transparantie, integriteit en verantwoordingsplicht in de Nederlandse samenleving? Reageer dan uíterlijk op 25 februari 2024 door jouw motivatie en CV te versturen naar Lousewies van der Laan: l.vanderlaan@transparency.nl met communicatie@transparency.nl in de CC.