vacature

Vacature: TI-NL zoekt een nieuwe directeur! [UPDATE: VACATURE IS GESLOTEN]

Lotte RooijendijkAbout Us, Algemeen, Feature, Organisatie, Vacature

Amsterdam, 3 juli 2020 – Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Heb jij affiniteit met de missie van Transparency International en wil je leiding geven aan de strijd tegen corruptie in Nederland? Transparency International Nederland is per direct op zoek naar een directeur. Herken jij jezelf in het profiel en de functie-eisen van deze vacature? Dan komen wij graag met jou in contact!

 • Startdatum: in overleg
 • Duur: jaarcontract, met zicht op contract voor onbepaalde tijd
 • Uren: 24-36 uur per week
 • Locatie: Amsterdam
 • Sluitingsdatum: wanneer de nieuwe directeur is gevonden

Organisatieomschrijving

Transparency International Nederland (TI-NL) maakt onderdeel uit van civil society organisation Transparency International (TI), wereldwijd de grootste anti-corruptie organisatie. TI-NL houdt kantoor in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam en wordt ondersteund door een professionele staf (ongeveer 2 fte). De financiering van TI-NL is afkomstig van individuele en institutionele leden, en een aantal fondsen. De prioriteiten van TI-NL zijn vastgelegd in de Strategie 2019-2022.

TI-NL zet zich in voor een wereld waarin de overheidsdiensten, de politiek, het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld en het dagelijkse leven van mensen vrij zijn van corruptie. Daartoe wordt gestreefd door verbetering van transparantie, integriteit en verantwoordingsplicht in de Nederlandse samenleving.

Functieomschrijving

Voor het uitvoeren van de werkzaamheden van TI-NL heeft het bestuur een directeur aangesteld, die daarvoor de eindverantwoordelijkheid draagt. De directeur heeft een belangrijke rol in het onderhouden en uitbreiden van externe contacten, zowel voor het beïnvloeden van beleid, het representeren van TI-NL, als voor fondsenwerving. Daarnaast richt de directeur zich op de inhoudelijke kant van TI-NL’s activiteiten. Hij / zij draagt zorg voor het effectief en efficiënt functioneren van het team  en het behalen van de resultaten zoals vastgelegd in de meerjarenstrategie en jaarplannen. De directeur neemt actief deel aan periodieke bestuursvergaderingen en legt verantwoording af. In overleg kan een aantal taken, waaronder het managen en uitvoeren van de projecten, bij anderen binnen het kantoor worden belegd.

Taakomschrijving

De directeur is verantwoordelijk voor het (doen) uitvoeren van de volgende taken:

 • Samen met de voorzitter het gezicht zijn van TI-NL;
 • Extern vertegenwoordigen van de organisatie;
 • TI-NL communicatie, waaronder onderhouden en uitbreiden netwerk, (pers)woordvoering en aanspreekpunt externe partijen;
 • Management van de financiële huishouding en fondsenwerving;
 • Inhoudelijke coördinatie en uitvoering projecten;
 • Geven van lezingen en presentaties, schrijven van (opinie)stukken en artikelen;
 • Leiding geven aan het kantoor en eindverantwoordelijk voor de implementatie van jaarplannen;
 • Bestuurs- en procesondersteuning; verantwoording aan het bestuur.

In overleg kan een aantal van deze taken bij anderen binnen het kantoor worden belegd.

Functie-eisen en profiel

 • Je hebt affiniteit met en deelt de waarden, missie en visie van TI-NL en kan deze actief uitdragen als boegbeeld van de organisatie bij presentaties, perscontacten, donoren en contacten met het bedrijfsleven, de politiek en de overheid;
 • Je beschikt over een WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt relevante werkervaring en aantoonbare affiniteit met leidinggeven aan een (klein) professioneel team;
 • Je hebt kennis van en ervaring met (project)management en fondsenwerving en kan inhoud geven aan onze ambitie om verder te groeien;
 • Je bent op de hoogte van relevante politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en kan TI-NL’s netwerk actief onderhouden en verder uitbouwen;
 • Je bent bereid enkele internationale dienstreizen per jaar te maken en zet de goede contacten voort met het TI Secretariaat in Berlijn, met het TI-EU kantoor in Brussel en waar relevant met TI-afdelingen in andere landen;
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse (voertaal) en Engelse taal;
 • Je hebt een aantoonbaar ondernemende en zelfstandige werkhouding, gevoel voor humor en je bent flexibel en oplossingsgericht;
 • Ervaring op het gebied van compliance & integriteit en/of corruptiebestrijding is een voordeel.

Competenties

 • Jouw leiderschapskwaliteiten zijn evident, zowel inhoudelijk als organisatorisch, zowel formeel als informeel;
 • Je bent een self-starter en enterpreneurial. Je neemt initiatief en hebt de drive om TI-NL beter op de kaart te zetten en te laten groeien;
 • Je bent communicatief ijzersterk en in staat externe partijen zoals beleidsmakers, bedrijven en donoren enthousiast te maken over de missie en doelstellingen van TI-NL;
 • Je biedt een constructieve werkomgeving waarbij door goed samenwerken en jouw hands-on mentaliteit het beste uit mensen en de organisatie naar boven wordt gehaald;
 • Onze kernwaarden (transparantie, integriteit, democratie, solidariteit, moed, rechtvaardigheid en verantwoordelijkheid) zijn ook jouw kernwaarden en je spreidt deze te allen tijde intern en extern tentoon.

Wat bieden wij?

 • Een flexibele, dynamische en veelzijdige baan bij een wereldwijd opererende NGO;
 • Een hoge mate van zelfstandig werken aan maatschappelijk relevante onderwerpen;
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (1 jaar), in beginsel voor 24-36 uur per week, met mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd;
 • Startdatum in overleg;
 • Het salaris is passend bij een NGO-directeur en afhankelijk van ervaring en achtergrond (max. 5000 euro per maand).

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en wil je met een gemotiveerd team aan de slag om bij te dragen aan een corruptievrije wereld? Solliciteer dan door jouw motivatie en CV te versturen naar de voorzitter van TI-NL, Paul Vlaanderen, via: p.vlaanderen@transparency.nl.

Aanvullende informatie over deze vacature

Wil je meer informatie over deze vacature of over werken bij Transparency International Nederland? Neem dan contact op met de voorzitter, Paul Vlaanderen (+31 6 27001798 of p.vlaanderen@transparency.nl). Voor meer informatie over Transparency International Nederland, of bezoek onze website: www.transparency.nl.

Is dit niet jouw droombaan? Help Transparency International Nederland door deze vacature met je netwerk te delen!