Vacature: Transparency International Nederland zoekt een nieuwe directeur!

Lotte RooijendijkAlgemeen, Feature, Internationaal, Nationaal, Nieuws, Organisatie, Vacature

Amsterdam, 22 februari 2019 – Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Heb jij affiniteit met de missie van Transparency International in haar strijd tegen corruptie? Transparency International Nederland is per direct op zoek naar een directeur. Herken jij jezelf in het profiel en de functie-eisen van deze vacature? Dan komen wij graag met jou in contact!

 • Sluitingsdatum: 15 maart 2019
 • Startdatum: in overleg
 • Duur: jaarcontract, met zicht op contract voor onbepaalde tijd
 • Uren: in beginsel 32-40 uur per week
 • Locatie: Amsterdam

Organisatieomschrijving

Transparency International Nederland (TI-NL) maakt onderdeel uit van civil society organisation Transparency International (TI), wereldwijd de grootste anti-corruptie organisatie. TI-NL houdt kantoor in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam en wordt ondersteund door een professionele staf (ongeveer 2 fte). De financiering van TI-NL is afkomstig van individuele en institutionele leden, en een aantal fondsen.

TI-NL zet zich in voor een wereld waarin de overheidsdiensten, de politiek, het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld en het dagelijkse leven van mensen vrij zijn van corruptie. Daartoe wordt gestreefd naar verbetering van transparantie, integriteit en verantwoordingsplicht in de Nederlandse samenleving.

Functieomschrijving

Voor het voeren van de dagelijkse werkzaamheden van TI-NL heeft het bestuur een directeur aangesteld. De directeur is verantwoordelijk voor het effectief en efficiënt verlopen van de activiteiten en organisatie van TI-NL. Daarnaast richt de directeur zich nadrukkelijk op de inhoudelijke kant van projecten en draagt hiervoor de eindverantwoordelijkheid. Ook heeft de directeur een belangrijke rol in het onderhouden en uitbreiden van externe contacten, zowel inhoudelijk als financieel. De directeur neemt actief deel aan periodieke bestuursvergaderingen en legt verantwoording af. De directeur is verantwoordelijk voor het (doen) uitvoeren van de volgende taken:

Taakomschrijving

 • Leiding geven aan het kantoor en projecten;
 • Management van de financiële huishouding en fondsenwerving;
 • Bestuurs – en procesondersteuning; verantwoording aan bestuur;
 • Communicatie (o.a. onderhouden en uitbreiden netwerk, (pers)woordvoering en aanspreekpunt externe partijen);
 • Inhoudelijk (o.a. coördinatie en uitvoering projecten, geven van lezingen en presentaties, schrijven van (opinie)stukken en artikelen).

Functie-eisen en profiel

 • Je hebt affiniteit met en deelt de waarden, missie en visie van TI-NL en kan deze actief uitdragen als boegbeeld van de organisatie bij presentaties, perscontacten, en contacten met het bedrijfsleven, de politiek en de overheid;
 • Je beschikt over een WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt relevante (bij voorkeur juridische) werkervaring en een leidinggevende positie vervuld in een (klein) professioneel team;
 • Je hebt kennis van en ervaring met (project)management en fondsenwerving en kan inhoud geven aan onze ambitie om verder te groeien;
 • Je bent op de hoogte van relevante politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en kan TI-NL’s netwerk actief onderhouden en verder uitbouwen;
 • Je bent bereid enkele internationale dienstreizen per jaar te maken en zet de goede contacten voort met het TI Secretariaat in Berlijn, met het TI-EU kantoor in Brussel en waar relevant met TI-afdelingen in andere landen;
 • Je biedt een constructieve werkomgeving waarbij door goed samenwerken en jouw hands-on mentaliteit het beste uit mensen en de organisatie naar boven wordt gehaald;
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse (voertaal) en Engelse taal;
 • Je hebt een aantoonbaar ondernemende en zelfstandige werkhouding, gevoel voor humor en je bent flexibel en oplossingsgericht;
 • Ervaring op het gebied van compliance & integriteit en/of corruptiebestrijding is een voordeel.

Wat bieden wij?

 • Een flexibele, dynamische en veelzijdige baan bij een wereldwijd opererende NGO;
 • Een hoge mate van zelfstandig werken aan maatschappelijk relevante onderwerpen;
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (1 jaar) voor in beginsel 32-40 uur per week, met mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd – startdatum in overleg;
 • Het salaris is passend bij een NGO directeur en afhankelijk van ervaring en achtergrond.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en wil je met een gemotiveerd team aan de slag om bij te dragen aan een corruptievrije wereld? Solliciteer dan uíterlijk op 15 maart 2019 door jouw motivatie en CV te versturen naar de voorzitter van TI-NL, Paul Vlaanderen, via: p.vlaanderen@transparency.nl.

Aanvullende informatie over deze vacature

Wil je meer informatie over deze vacature of over werken bij Transparency International Nederland? Neem dan contact op met de huidige directeur Anne Scheltema Beduin (+31 6 42 12 52 22 of asb@transparency.nl). Voor meer informatie over Transparency International Nederland, of bezoek onze website: www.transparency.nl.

Is dit niet jouw droombaan? Help Transparency International Nederland door deze vacature met je netwerk te delen!