vacature

Vacature TI-NL: Project Lead (tijdelijke vervanging)

Lotte RooijendijkAlgemeen, Feature, Integriteit, Nationaal, Nieuws, Organisatie, Vacature

Amsterdam, 23 september 2021 – Transparency International Nederland (TI-NL) heeft een nieuwe vacature en is op korte termijn op zoek naar een zelfstandige, ambitieuze en flexibele collega die ervaring heeft met het werven van projectfinanciering en met projectmanagement. In de functie van Project Lead bij TI-NL ben je verantwoordelijk voor de succesvolle realisatie van verschillende projecten op het gebied van klokkenluidersbescherming, transparante geldstromen en politieke integriteit, van de ontwerpfase tot en met de afronding inclusief de verantwoording. Herken jij jezelf in het profiel en spreekt deze vacature je aan? Dan komen wij graag met jou in contact!

 • Startdatum: uiterlijk begin november 2021
 • Duur: vier maanden
 • Uren: 24 uur per week
 • Overeenkomst: tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 24 uur per week gedurende vier maanden
 • Locatie: hybride (thuis of op kantoor in het Koninklijk Instituut voor de Tropen, Amsterdam)
 • Reageren: vóór 11 oktober 2021 (verlengd)

Transparency International Nederland (TI-NL) zet zich in voor een wereld waarin de overheidsdiensten, de politiek, het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld en het dagelijkse leven van mensen vrij van corruptie zijn. Hierbij wordt gestreefd naar een verbetering van transparantie, integriteit en verantwoordingsplicht in de Nederlandse samenleving. TI-NL maakt onderdeel uit van civil society organisation Transparency International (TI), de grootste internationale anti-corruptie organisatie van de wereld. TI-NL houdt kantoor in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam en wordt ondersteund door een professionele staf (ongeveer 2,5 fte). TI-NL zet zich in voor een wereld die vrij is van corruptie. Verbetering van transparantie, integriteit en verantwoordingsplicht in de Nederlandse samenleving zijn hierbij essentieel.

Functieomschrijving

In de functie van Project Lead bij TI-NL ben je verantwoordelijk voor de succesvolle realisatie en begeleiding van verschillende projecten op het gebied van klokkenluidersbescherming, transparante geldstromen en politieke integriteit, van de ontwerpfase tot en met de afronding inclusief de verantwoording. Daarnaast ondersteun je het bestuur en de directeur bij de implementatie van jaarplannen, de voorbereiding op vergaderingen en het management van de financiële huishouding.

Taakomschrijving

 1. Schrijven van projectvoorstellen en werven van projectfinanciering voor toekomstige projecten;
 2. Onderhoud en verduurzaming contact donoren en projectpartners;
 3. Zorgen voor een goede voorbereiding met een financiële- en tijdsplanning van projecten;
 4. Verantwoordelijk voor een succesvolle realisatie en begeleiding van projecten;
 5. Zorgdragen voor een goede afronding inclusief verantwoording m.b.v. nauwkeurige en tijdige rapportage over lopende projecten;
 6. Bieden van bestuurs- en procesondersteuning.

Functie-eisen en profiel

 1. WO werk- en denkniveau;
 2. Minimaal drie jaar relevante werkervaring in het leiden en managen van projecten;
 3. Kennis van en affiniteit met het werkveld (corruptiebestrijding en integriteit);
 4. Toonbare ervaring met het werven van projectfinanciering;
 5. Organisatiesensitiviteit, samenwerken (teamspeler) en een hands-on mentaliteit;
 6. Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 7. Nauwkeurig en gestructureerd;
 8. Een zelfstandige werkhouding, flexibel en oplossingsgericht.

Wat bieden wij?

 1. Een flexibele, dynamische en veelzijdige baan bij een wereldwijd opererende NGO;
 2. Hoge mate van zelfstandig werken aan maatschappelijk relevante onderwerpen;
 3. Hybride werken, vanuit huis of op een toplocatie in Amsterdam: het Koninklijk Instituut voor de Tropen;
 4. Een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 4 maanden voor 24 uur per week;
 5. Het maandsalaris ligt tussen de €3.000 en €4.000 bruto, o.b.v. een 40-urige werkweek, afhankelijk van je werkervaring en achtergrond.

Vacature

Spreekt deze vacature je aan en wil je met een gemotiveerd team aan de slag om bij te dragen aan een verbetering van transparantie, integriteit en verantwoordingsplicht in de Nederlandse samenleving? Reageer dan uíterlijk op 10 oktober 2021 door jouw motivatie en CV te versturen naar Lousewies van der Laan: l.vanderlaan@transparency.nl met communicatie@transparency.nl in de CC.

* Een online screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.